šaljemo ...

Sigurno tražiš

SIGURNO KUPI!

Online kupovina uštedjet će vam dosta vremena. Možete vršiti istovremenu kupovinu na više web-shopova i to u vrijeme kada to vama najviše odgovara 24/7. Izbjeći ćete stajanje u redovima i velike gužve, ali i imati pristup većoj ponudi i često boljim cijenama nego što vam je to fizički dostupno. Ako naučite na koje stvari trebate obraćati pažnju prilikom kupovine online, to će vam omogućiti sigurniju i lakšu kupovinu.

cart
arrow

Sigurno znaš

Kako da znam da li je stranica na kojoj želim izvršiti kupovinu sigurna?
Odgovori na sljedeća pitanja, klikni na polje IZRAČUNAJ i pogledaj rezultat!

1. Da li stranica koristi adresu koja u svom prefiksu ima oznaku „s“ (naprimjer, https://), a koja označava da je stranica sigurna?
2. Da li je stranica za kupovinu označena znakom Mastercard SecureCode ili Verified by Visa, Secured by Monri, koje pokazuju da kartične kuće garantuju sigurnost online plaćanja putem stranice u pitanju?
3. Da li su jasno navedeni podaci o kompaniji, vlasniku web-shopa, te kontakt informacije?
4. Da li su jasni tekstovi koji se moraju nalaziti na stranicama web-shopa kako bi kupca upoznali s načinom i uvjetima korištenja – Creditcard purchase security statement?
5. Da li postoji “Izjava o privatnosti podataka” i zaštiti ličnih podataka?
6. Da li su jasno navedeni načini i uvjeti plaćanja?
7. Da li su jasno navedeni uvjeti narudžbe, rokovi i cijene isporuke/dostave?

{{total}}

0-25%

Stranica uopšte ne posjeduje ili posjeduje malo elemenata sigurnosti i ne preporučujemo kupovinu preko nje.

25-50%

Stranica posjeduje samo neke od elemenata sigurnosti, pa ne preporučujemo kupovinu preko nje.

50-75%

Stranica posjeduje većinu elemenata sigurnosti, ali i dalje ima neke značajne nedostatke, pa bi mogla biti upitna za sigurnu kupovinu.

75-100%

Stranica posjeduje većinu elemenata sigurnosti i velika je vjerovatnoća da će kupovina proteći bez većih sigurnosnih problema.
Napomena: Kalkulator radi na osnovu inputa datih od strane posjetioca stranice. Preporuke koje su navedene u konačnim procentima ne moraju odražavati stvarni nivo sigurnosti stranice za koju se računa, već su isključivo rezlutat odgovora koje daje sam posjetilac.
Kalkulator ima za cilj da online kupcima skrene pažnju na elemente sigurnosti stranice koje treba provjeriti prije kupovine.

Blog za kupce

arrow arrow arrow

Sigurni savjeti

FAQ